هزینه سفر به استانبول در سال 2024؛ حمل و نقل، خورد و خوراک، اقامت، سرگرمی و…
فهرست مطالب
- واحد پول در استانبول
- نمونه بودجه سفر استانبول
- هزینه های ضروری سفر استانبول
- هزینه اقامت در استانبول
- هزینه حمل و نقل در استانبول
- هزینه غذا و نوشیدنی در استانبول
- هزینه لوازم بهداشتی در استانبول
- هزینه فعالیت ها و سرگرمی ها در استانبول
- سایر هزینه های استانبول
- پول نقد یا کارت در استانبول؟
- نکاتی برای پس انداز پول در استانبول
- حرف آخر
- سوالات متداول
استانبول، شهری که با تاریخ غنی خود و فرهنگی که در آن شرق و غرب به هم میرسند، همواره مورد توجه گردشگران از سراسر جهان بوده است. این شهر باستانی، که روی دو قاره قرار گرفته، مکانی است که در آن میتوانید از مساجد باشکوه، کاخهای تاریخی و بازارهای پرجنب و جوش بازدید کنید. با این حال، یکی از سوالات اصلی برای مسافران، هزینه سفر به استانبول است.
راهنمای سفر به استانبول؛ کامل ترین اطلاعات سفر در سال 2024
در این مقاله، ما به شما کمک میکنیم تا با بررسی دقیق هزینههای حمل و نقل، اقامت، غذا و تفریح در استانبول، برنامهریزی مالی سفر خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهید. ما همه جوانب را پوشش میدهیم تا استانبول را با هر بودجهای که دارید، در این شهر رویایی بگردید.
بلیط هواپیما تهران استانبول فقط با سه کلیک!
واحد پول در استانبول
واحد پول رسمی در ترکیه لیر ترکیه (TRY) است که با نماد ₺ و گاهی اوقات به اختصار TL نشان داده میشود. ترکیه از هر دو اسکناس (5، 10، 20، 50، 100 و 200 لیر) و سکههایی به نام کوروس (1، 5، 10، 25 و 50 به اضافه 1 لیر) استفاده میکند.
نمونه بودجه سفر استانبول
قبل از اینکه بخواهیم به هزینههای متوسط در استانبول بپردازیم، در اینجا یک مرور کلی برای سه مدل بودجه، آورده شده است. قیمتها شامل محل اقامت نیز میشود.
بودجه ارزان: 650 لیر برای هر نفر در روز
با 36 دلار برای هر نفر در روز (یا 252 دلار در هفته)، میتوانید استانبول را با بودجه بسیار اندک ببینید. 300 لیر برای یک تخت خواب در هاستل اختصاص دهید، 350 لیر هم در روز را برای دیگر هزینه ها بگذارید: حمل و نقل عمومی، صبحانه، غذای خیابانی ارزان، ناهار و شام در رستورانهای محلی، سفر به حمامهای عمومی و هر تعداد فعالیت رایگان که دوست دارید به اضافه ورود به یک جاذبه با بلیط. این مدل هزینه سفر به استانبول، برای شما کم خرج و بهینه خواهد بود.
بودجه متوسط: 1500 لیر برای هر نفر در روز
هزینهای معادل 83 دلار برای هر نفر در روز (یا 580 دلار در هفته) برای مسافران با بودجه متوسط است. یعنی 1000 لیر شب برای یک هتل میان رده به اضافه 500 لیر برای هزینه روزانه برای شما برنامهریزی میشود: حمل و نقل عمومی و تاکسی گاه به گاه، یک صبحانه سنتی ترکی، میان وعدههای غذای خیابانی و شام در یک رستوران محلی، ورود به چند موزه و یک تجربه خاص مانند تور غذای خیابانی یا نمایش دراویش چرخان.
بودجه سطح بالا: 5000 لیر برای هر نفر در روز
بودجه سخاوتمندانه 276 دلار برای هر نفر در روز (یا 1932 دلار در هفته) برای استانبول بیش از اندازه کافی است. یک هتل بوتیک حدود 2500 لیر در هر شب هزینه دارد. از طرفی 2500 لیر دیگر برای هزینههای روزانه شما در برخواهد داشت: از آن برای تاکسی، صبحانه ترکی فانتزی و سایر وعدههای غذایی در رستورانهای سطح بالاتر یا بینالمللی، یک تور خصوصی با راهنما استفاده کنید. همچنین تجربههای سرگرم کنندهای مانند کلاس آشپزی، حمام درمانی مجلل و گشت و گذار در غروب آفتاب در تنگه بسفر در هزینه سفر به استانبول شما گنجانده خواهند شد.
بخوانید: بهترین زمان سفر به استانبول
هزینه های ضروری سفر استانبول
برخی از هزینههای ضروری سفر مانند حمل و نقل هستند که باید در برنامهریزی هزینه سفر به استانبول از آنها آگاه باشید. این هزینهها شامل برخی از موارد زیر هستند:
شاتل فرودگاهی به میدان تقسیم
هزینه: 3 دلار یا 52 لیر
Havabus/Havaist خدمات رسمی اتوبوس فرودگاهی در استانبول و یک سرویس عالی برای سفر مطمئن و مقرون به صرفه است. فرودگاه استانبول و Sabiha Gokcen به صورت 24 ساعته خدمات رسانی میکند و مسافران را به میدان تقسیم میرساند. فقط توجه داشته باشید که بلیطها پس از سوار شدن به اتوبوس از مهماندار خریداری میشود. کارت پذیرفته نیست، پس مطمئن شوید که مقدار صحیح لیر همراه خود دارید.
بخوانید: فرودگاه های استانبول
ترانسفر فرودگاهی خصوصی
هزینه: از 490 لیر یا 27 دلار
اگر ترجیح میدهید شخصی شما را در سالن ورودی ملاقات کند و مستقیماً به محل اقامتتان برساند، ترانسفر فرودگاهی خصوصی بسیار با قیمت مناسب است. این ترانسفر خصوصی از فرودگاه استانبول یا Sabiha Gokcen از 27 دلار شروع می شود.
سیم کارت محلی
هزینه: 350 لیر یا 20 دلار
تهیه سیم کارت یکی دیگر از هزینه ای سفر به استانبول است که نمیتوان از آن گذشت. هنگام خرید سیم کارت در ترکیه، گردشگران تا حدودی محدود هستند. چندین اپراتور برای انتخاب وجود دارد، اما آنها فقط یک “بسته توریستی” استاندارد برای افراد غیر مقیم ارائه میدهند. توصیه میکنیم یک سیمکارت از Vodafone تهیه کنید که دارای 20 گیگابایت داده، اعتبار تماس، پیامک و استفاده نامحدود از Whatsapp با اعتبار 60 روزه است.
بخوانید: همه چیز درباره اینترنت در ترکیه !
هزینه اقامت در استانبول
قبل از اینکه شما را با اصلیترین هزینه سفر به استانبول آشنا کنیم، باید بدانید که قیمت اقامت در استانبول همیشه در فصل اوج افزایش و در زمستان کاهش مییابد. قیمتها در اینجا به طور متوسط برای دوره تابستان است.
اقامت در هاستل
هزینه: شبی 300 لیر یا 17 دلار
هاستلها این روزها به یکی از پرطرفدارترین و مناسبترین اقامتگاهها تبدیل شدهاند. در استانبول نیز هاستلهای متنوع با امکانات مناسبی وجود دارد که میتوانید از بین آنها انتخاب کنید. برای مثال، یک هاستل در موقعیت مرکزی شهری و امکانات استاندارد، شبی 300 لیر هزینه در برخواهد داشت. Hostel Le Bancدر بی اوغلو بهترین انتخاب برای این قیمت است.
اقامت در هتلی متوسط
هزینه: شبی 1000 لیر یا 55 دلار
یک هتل متوسط در یک منطقه مرکزی باید به طور متوسط 1000 لیر هزینه داشته باشد. برای مثال، هتل 38 در شیشلی کمی گرانتر است، اما اگر به دنبال اقامت در یک محله محلی، نزدیک به حملونقل عمومی هستید، منطقه امینونو یک انتخاب عالی برای شما خواهد بود.
بخوانید: بهترین هتل های استانبول برای ایرانیان
اقامت در یک هتل بوتیک
هزینه: شبی 2500 لیر یا 140 دلار
در ادامه هزینه سفر به استانبول، اگر قصد اقامت در هتل بوتیکها را دارید، باید بدانید که هزینه بیشتری برای شما به همراه خواهد داشت. برای مثال، در هتل دوست داشتنی Empress Zoe. با بودجه 2500 لیر در هر شب، میتوانید با یک صبحانه کامل ترکی و یک حمام به سبک ترکی، خاطرات زیبایی را به ثبت کنید.
اقامت در یک آپارتمان استودیوی خصوصی Airbnb
هزینه: شبی 1600 دلار یا 88 لیر
میانگین قیمت Airbnb در استانبول (کل مکانها) 88 دلار است. شما میتوانید استودیوهای فوقالعاده و تختخوابهای یک تخته را با قیمتی بسیار کمتر از آن پیدا کنید.
هزینه حمل و نقل در استانبول
یکی از مهمترین بخشهای هزینه های سفر به استانبول، حمل و نقل است. با توجه به وسعت این شهر، بخش مهم از بودجه شما باید برای این مورد کنار گذاشته شود. اما چقدر؟
بخوانید: راهنمای جامع قیمت حمل و نقل در استانبول
کارت حمل و نقل استانبول کارت
هزینه: حدود 3 دلار یا 50 لیر
اگر قصد استفاده از حمل و نقل عمومی در استانبول را دارید، یک کارت حمل و نقل شارژی توصیه ما به شماست. این کارتها برای مترو، اتوبوسها، وانتهای دلموش، تراموا و مهمتر از همه، کشتیهای محلی مناسب هستند. همچنین در مقایسه با خرید بلیطهای الکترونیکی تک سفری یا چند سفری به شما امکان دسترسی به کرایههای کمتر را میدهند. کارتی به قیمت 50 لیر (غیر قابل استرداد) از کیوسکهای علامتگذاری شده، دکههای روزنامهفروشی یا میزهای بلیط در مترو خریداری کنید. راستی حداکثر پنج نفر میتوانند از یک کارت استفاده کنند.
کرایه مترو / اتوبوس / کشتی تکی
هزینه: حدود 8 لیر یا کمتر از یک دلار
به استثنای متروبوس، کرایههای حملونقل عمومی در استانبول با نرخ ثابت 7.67 لیر یک طرفه است. توجه داشته باشید که اگر یک بلیت الکترونیکی بخرید، تقریباً دو برابر – 15 لیر برای شما هزینه خواهد داشت.
تاکسی سواری
هزینه: 30-80 لیر یا حدود 2- 5 دلار
استانبول دارای سه نوع تاکسی است: زرد (استاندارد)، فیروزهای (مربوط، به طور متوسط 20 درصد بیشتر) و مشکی (لوکس، دو برابر گرانتر). معمولا 30-80 لیر برای یک تاکسی زرد هزینه نیاز دارید. توجه داشته باشید که کرایههای روز و شب یکسان است. برای مثال، هزینه تاکسی از تکسیم به بالات، برای مثال، حدود 50 TRY است. در مورد هزینه سفر به استانبول و تاکسی باید بدانید که مشخصا استفاده از این مدل حمل و نقل گرانتر خواهد بود.
بخوانید: نکاتی مهم برای اجاره ماشین در استانبول
اجاره خودرو در روز
هزینه: از 365 لیر یا 20 دلار
کرایه ماشین در استانبول غیرضروری است (و صادقانه بگوییم ایده بدی است!)، اما وقتی بخواهید از شهر خارج شوید و بیشتر ترکیه را بگردید، داشتن چرخهای شخصی سود زیادی را به همراه خواهد داشت. توصیه میکنیم از Discover Cars برای مقایسه شرکتهای اجارهای معروف از جمله هرتز، یوروپکار، سیکست و ویش استفاده کنید. این میتواند در تصمیم گیری شما کمک کننده باشد.
هزینه غذا و نوشیدنی در استانبول
در هزینه سفر به استانبول به قسمت خوشمزه و محبوب گردشگران یعنی غذا و نوشیدنی میرسیم. بریم ببینیم که چقدر باید از جیبمان کنار بگذاریم.
لیوان چای
هزینه: 3 لیر یا 0.15 دلار
صبح خود را در استانبول به روشی قدیمی با شکم لالهای شکل از خاکستر قوی و سیاه شروع کنید. یک لیوان چای در یک کافه استاندارد حدود 3 TRY قیمت دارد و اگر آن را از یک فروشنده خیابانی یا بازار بخرید کمی کمتر است. با این حال، یک استکان چای برای شما کم خواهد بود، پس روی سه تا حساب کنید.
فنجان قهوه ترک
هزینه: 7 لیر یا 0.40 دلار
آیین قهوه (قهوه ترکی) که توسط یونسکو به رسمیت شناخته شده است، یکی از نوشیدنیهای ضروری در سفرتان است. به خصوص اگر به اندازه کافی خوش شانس باشید که در جمع مردم محلی دوستانه باشید. قهوه به طور سنتی برای اواخر روز رزرو میشود، در حالی که چای با صبحانه میل میشود. پس در برنامه هزینه سفر به استانبول، قهوه ترکی هم جای دهید.
بخوانید: بهترین غذاهای خیابانی استانبول
لاته / آمریکانو سرد در یک کافه شیک
هزینه: 35 لیر یا 1.95 دلار
اگر قهوه سرد را ترجیح میدهید، اصلا نگران نباشید، چون کمبودی در کافه های مد روز در استانبول وجود ندارد. یک قهوه شیری به سبک ایتالیایی یا آمریکانوی سرد تقریباً پنج برابر قیمت یک قهوه ترکی است. حواستان باشد که اگر کافه در یک منطقه خاص توریستی واقع شده باشد، بیشتر است.
صبحانه سنتی ترکی
هزینه: 90-150 لیر یا 5-9 دلار
خوردن صبحانه سنتی ترکی یا همان کهوالتی در سفر به استانبول ضروری است. هزاران گزینه برای خوردن صبحانه کامل کهوالتی تاباگی وجود دارد. برای مثال، نسخه لذیذ در کافه ولوت بالات (150 لیری) که برای هر نفر سرو میشود و عقل و هوش از سرتان میبرد. فقط این را هم بگوییم که صبحانههای ترکی معمولا پر ملات هستند و شاید جای ناهار هم برای شما بگیرند. با این حال توصیه میکنیم یک صبحانه سبک را سفارش دهید.
پیشنهاد ما “خیابان صبحانه” بشیکتاش است که دهها کافه صبح زود وجود دارد. بشقابهای کوچک در Cakmak Kahvalti Salonu از 2 تا 8 لیر هر کدام متغیر است. دو چیز که قطعاً ارزش آن را دارد، بال کایماک (خامه و عسل) با 13 لیر و تاهین پکمز (تاهینی و ملاس انگور) با 10 لیر است.
غذای دو نفره در یک رستوران ترکی متوسط
هزینه: 200-360 لیر یا 11-20 دلار
در ادامه هزینه سفر به استانبول، احتمالا بخواهید غذا خوردن را در رستوران تجربه کنید. اما اگر از ما میپرسید تا وقتی در این شهر هستید، همانن یک استانبولی رفتار کنید و تا جایی که ممکن است در رستورانهای محلی غذا بخورید. بسته به نوع مکان، محدوده قیمت بسیار زیادی در اینجا وجود دارد، اما به طور کلی، میتوانید انتظار داشته باشید حدود 200-360 TRY برای یک غذای ترکی سخاوتمندانه برای دو نفر خرج کنید.
در رستورانهای کافهتریایی در Sisle، برای یک جفت کباب، برنج و آیران (یک نوشیدنی ماست خوش طعم محبوب) 140 TRY (7.70 دلار) هزینه دارد. ناهار یک کارگر در یک لوکانتای معمولی حدود 200 لیر هزینه دارد، در حالی که برای ناهار غذاهای دریایی در یک رستوران ماهی شیکتر، 320 لیر بیشتر خواهید پرداخت.
بخوانید: بهترین کافه های استانبول، با فضای دنج و قهوه خوش عطر میزبان شما خواهند بود.
غذای دو نفره در یک کافه یا رستوران بین المللی
هزینه: 350-500 لیر یا 19-28 دلار
مانند بسیاری از شهرها، غذاهای بین المللی در مقایسه با غذاهای ترکی قیمت بالاتری دارند. بسته به موقعیت مکانی و کیفیت رستوران، احتمالا برای سوشی یا پاستا تا دو برابر بیشتر باید هزینه کنید.
میان وعده غذای خیابانی
هزینه: 40 لیر یا 2.20 دلار
یک دونر کباب سریع، بالیک اکمک (کاسه ماهی کبابی) یا ایکلی کوفته (کیبه شکم پر) برای هر قطعه حدود 40 TRY هزینه دارد. با همین قیمت، میتوانید یک وعده غذایی غذای خیابانی قابل توجهتر، مانند یک بشقاب پر از تاووک پیلاو (مرغ و برنج) بخرید. تصمیم با شماست!
یک تکه باقلوای ترکی
هزینه: 14 لیر یا 0.75 لیر
یک دسر مورد علاقه همه. یک باقلوای ساده در جایی مانند کاراکوی حدود 14 لیر قیمت دارد. در حالی که شما تا 150 TRY (8.30 دلار) برای havuc dilim (باقلوای پسته غول پیکر با بستنی ترکی) در کافه تاریخی Hafız Mustafa 1864 (نباید) بپردازید. در هر صورت حواستان را جمع کنید.
بخوانید: بهترین سیمیت های استانبول را بشناسید و طعم واقعی آن را بچشید
شکلات تخته ای
هزینه: 16 لیر یا یک دلار
یک شکلات شیری پسته از سوپرمارکت (با نام تجاری داماک یا مشابه) 16 لیر قیمت دارد.
بطری کوچک آب پرتقال تازه
15 TRY / 0.85 USD
آب پرتقال تازه گرفته شده (portakal suyu) و آب انار (nar suyu) دزدی است. فروشندگان خیابانی در اطراف برج گالاتا و سایر مناطق توریستی اغلب بیش از حد هزینه میپردازند. به آبمیوه فروشیها یا مغازهها بروید.
بطری کوچک آب
هزینه: 4 لیر یا 0.20 دلار
اینکه آیا میتوانید آب لوله کشی استانبول را بنوشید یا نه، موضوعی بحث برانگیز است. اگر ترجیح میدهید بطری بنوشید، سعی کنید بطری های بزرگتر بخرید که به صرفه باشد. دقت کنید که خرید آب شاید کم باشد اما یکی از اصلیترین بخشهای هزینه سفر به استانبول است.
بخوانید: هزینه خورد و خوراک در استانبول چقدر می شود؟
هزینه لوازم بهداشتی در استانبول
شاید در طول سفر به لوازم بهداشتی نیاز پیدا کنید، پس بخشی از هزینه سفر به استانبول را به آن اختصاص دهید.
صابون حمام ترکی
هزینه: 35 لیر یا 2 دلار
اگر از یک بازار محلی خرید کنید، قطعاً میتوانید قیمت پایینتری پیدا کنید، اما این رقم در هنگام خرید از بازار بزرگ، خیلی بیشتر از این حرفهاست.
ضد آفتاب سایز متوسط
هزینه: 170 لیر یا 10 دلار
کرم ضد آفتاب بسیار گران است و طیف وسیعی از برندها وجود دارد. بنابراین، کرم ضد آفتاب خود را از خانه بیاورید، به خصوص اگر در تابستان از آن بازدید میکنید. بدین شکل در هزینهها صرفهجویی خواهید کرد.
مسواک
هزینه: حدود 16 لیر یا 1 دلار
امروزه لوازم بهداشتی اولیه، داروهای بدون نسخه و داروهای تجویزی همگی در ترکیه بسیار مقرون به صرفه هستند. پس اگر مسواک یادتان رفت، نگران هزینه زیاد آن نباشید.
با تور های ارزان استانبول، سفرتان را راحت و مقرون به صرفه شروع کنید.
هزینه فعالیت ها و سرگرمی ها در استانبول
استانبول به عنوان یک شهر توریستی دارای جاذبههای زیبا و فعالیتهای سرگرم کننده بسیاری است. بنابراین برای هزینه سفر به استانبول، بخشی جداگانه را برای هزینه بلیط کنار بگذارید. اما این هزینهها چقدر هستند؟
استانبول E-Pass
هزینه: 100 دلار
اگر قصد دارید در موزهها و مکانهای دیدنی استانبول گردش کنید، استفاده از این کارت سرمایهگذاری ارزشمندی است، استانبول E-Pass شامل ورود به بیش از ۴۰ مورد از بهترین مؤسسههای فرهنگی و محبوبترین جاذبههای شهر است.
برج گالاتا (130 TRY)، کاخ توپکاپی و حرم (200 TRY)، موزه باستانشناسی استانبول (60 TRY)، موزه هنرهای ترکی و اسلامی (60 TRY) و موزه Galata Mevlevihanesi (25 TRY) همگی شامل میشوند.
از بین اعتبار 2-7 روز انتخاب کنید. بهتر از همه، پاس دیجیتال به شما امکان میدهد از صف در اکثر سایتها رد شوید و در صف نمانید.
ورودی برج گالاتا
هزینه: 130 لیر یا 8 دلار
معروفترین سکوی تماشای استانبول اکنون 130 لیر قیمت دارد، اما شک نکنید که ارزشش را دارد. موزه جدید برج گالاتا در داخل برج مراقبت نیز بسیار جالب است. نکات ما برای بازدید از برج گالاتا را اینجا بخوانید.
بلیط برای دیدن دراویش چرخان
هزینه: 545 لیر یا 30 دلار
بله، این یکی از توریستیترین فعالیتها در استانبول است. مطمئن باشید که مراسم سما مولوی «اصیل» که در مساجد محلی برگزار میشود، از جالب ترین خاطرات سفرتان خواهد بود.
حمام لوکس ترکی (حمام خصوصی)
هزینه: 700-800 لیر یا 40-44 دلار
شما نمیتوانید بدون رفتن به حمام برای اسکراب لایه بردار و شستشوی حباب کوپوک از استانبول دیدن کنید. حمامهای فانتزی حدود 700-800 TRY برای هر نفر برای یک درمان اولیه دریافت میکنند که معمولاً شامل زمان نامحدود در منطقه حمام عمومی میشود.
آقا حمامی در نزدیکی میدان تقسیم (که ادعا میکند قدیمیترین حمام استانبول است) و کیلیچ علی پاشا حمامی در کاراکوی، هر دو با امکانات مجلل و خدمات با کیفیت، انتخابهای خوبی هستند.
به یاد داشته باشید که قیمت منحصر به خدمات است. پس توصیه میشود 10 تا 20 درصد به درمانگر ناتر یا تلاک خود انعام بدهید.
بخوانید: به دنبال حمام های تاریخی استانبول هستید؟
حمام و اسکراب لایه بردار (حمام عمومی)
هزینه: 125 لیر یا 7 دلار
یک جایگزین مقرون به صرفه، بازدید از یک حمام عمومی است، جایی که اتاقهای مشترک به بخشهای مردانه و زنانه تقسیم میشوند (حمامهای خصوصی ذکر شده در بالا عمومی هم هستند). معمولاً برای خدمات حدود 100 لیر و در صورت تمایل، یک لایه بردار یا ماساژ فوم را برای 25 TRY اضافی هزینه نیاز خواهید داشت.
ده ها گزینه برای انتخاب وجود دارد، اما – Kadirga Hamami در سلطان احمد دارای نظرات خوب، اتاقهای مرمری زیبای قرن هجدهم و قیمتهای رقابتی است.
سفر دریایی غروب آفتاب در تنگه بسفر
هزینه: 1000 لیر یا 55 دلار
اگر بودجه محدودی دارید، پس سراغ کشتهای محلی بروید. چون کروزها هزینه سفر به استانبول را بالا میبرند. کروزها حدود 3 ساعت شما را به یک سفر دریایی بی نظیر به همراه شام و نوشیدنی خواهند برد.
بخوانید: سافاری در استانبول؛ طرفدار آفرود سواری هستید؟
سایر هزینه های استانبول
همه موارد هزینه سفر به استانبول را گفتیم، اما برخی نکات هزینه بر نیز هستند که باید از آنها اطلاع داشته باشید.
انعام دادن
هزینه: 10-20 درصد
انعام دادن در استانبول مرسوم است و 10٪ علامت استاندارد برای کارکنان رستوران است. برای رانندگان تاکسی، جمع کردن به نزدیکترین لیر و رُند کردن هزینه هنگام پرداخت نقدی طبیعی است. انعام برای سایر خدمات کمی بیشتر است: برای مثال، 10-20٪ به کارکنان حمام ترکی و آرایشگاه یا آرایشگر شما تعلق میگیرد.
هزینه های خودپرداز
هزینه: 0-4 درصد
اکثر دستگاههای خودپرداز در ترکیه هزینه برداشت را دریافت میکنند که معمولاً درصدی از تراکنش است تا کارمزد ثابت. تنها دستگاه خودپرداز بدون کارمزدی که میشناسیم بانک زیارت است.
سرویس های بهداشتی عمومی
هزینه: 2 لیر یا 0.10 دلار
اگر به دستشویی عمومی نیاز دارید، به نزدیکترین مسجد بروید. دستشوییهای مساجد به روی همه باز هستند و بیشتر اوقات نسبتاً تمیزند. بسیاری از مساجد بزرگتر امکانات را به صورت رایگان ارائه میدهند، اما برخی سکه از شما میگیرند.
بخوانید: اپلیکیشن های کاربردی استانبول؛ همراهان همهفنحریف سفر!
پول نقد یا کارت در استانبول؟
نود و نه درصد رستورانها، کافهها، بارها و فروشگاههای استانبول کارتهای اعتباری/دبیت، از جمله ویزا و مسترکارت و همچنین پرداخت بدون تماس را میپذیرند. در مورد هتلها هم همینطور. برای بازارهای کوچک و فروشگاههای رفاه، غذاخوریهای محلی و تاکسیها، به پول نقد نیاز دارید.
بسیاری از مغازههای کوچکتر در ترکیه محدودیت اولیه برای خرید کارت دارند، به این معنی که اگر میخواهید با کارت پرداخت کنید، باید آستانه خاصی را رعایت کنید. در این موارد پول نقد ضروری است. اسکناسهای کوچک برای انعام مفید هستند، بنابراین سعی کنید 10 و 20 لیر همیشه همراهتان باشد.
نکاتی برای پس انداز پول در استانبول
- از سفر در فصل تابستان پرهیز کنید. قیمت اقامت و تورها همیشه بین ژوئن و آگوست افزایش مییابد، در حالی که اگر در بهار، زمستان یا پاییز سفر میکنید، میتوانید تخفیفهای عالی و غیرفصلی پیدا کنید.
- در اسرع وقت کارت حمل و نقل استانبول کارت را بخرید. کرایههای مترو، کشتی، تراموا و اتوبوس با استفاده از کارت در مقایسه با خرید بلیط تکی 50 درصد کمتر است.
- مثل مردم محلی غذا بخورید ناگفته نماند که غذاهای محلی معمولاً قیمت بهتری نسبت به وعدههای غذایی بین المللی دارند. رستورانهای محلی خارج از مناطق بسیار توریستی ارزش بیشتری نسبت به قیمت دارند.
- به فعالیتهای رایگان پایبند باشید. بلیط های جاذبههای اصلی را هم هوشمندانه و با دقت و براساس علاقهتان انتخاب کنید. هر چند که در استانبول کارهای رایگان زیادی برای انجام دادن وجود دارد.
- در استانبول E-Pass بخرید. اما فقط در صورتی که برای شما منطقی باشد.
- یک حمام عمومی را به جای حمام خصوصی انتخاب کنید. مطمئنا حمام عمومی یک تجربه به همان اندازه سرگرم کننده است.
رزور هتل های استانبول تنها با سه کلیک!
حرف آخر
در نهایت، سفر به استانبول، این شهر باشکوه و تاریخی، میتواند به اندازهای مقرون به صرفه یا لوکس باشد که خود مسافران تصمیم بگیرند. این شهر دو قارهای، با فرهنگ غنی و جاذبههای بینظیر خود، فرصتهای فراوانی را برای اکتشاف و لذت بردن از تجربههای گوناگون در هر سطح هزینهای ارائه میدهد. از خانههای دنج و قدیمی با قیمتهای مناسب گرفته تا هتلهای مجلل، از غذاهای خیابانی لذیذ و اقتصادی تا رستورانهای لوکس، استانبول تمامی گزینهها را برای ساختن خاطراتی به یادماندنی و در عین حال متناسب با بودجه هر مسافر، در دل خود جای داده است. پس بیتردید، استانبول مقصدی است که میتواند نیازهای هر گردشگری را، صرف نظر از بودجه، برآورده سازد و تجربهای ناب و متفاوت را به ارمغان آورد.
سوالات متداول
هزینه بلیت هواپیما به استانبول بستگی به مبدا و زمان سفر دارد.
هزینههای اقامت در استانبول متنوع است، از هتلهای بودجهای با قیمت شبی حدود 30 دلار تا هتلهای لوکس با قیمت بیش از 200 دلار شبی.
هزینه غذا در استانبول به نوع رستوران بستگی دارد. وعدههای غذایی در رستورانهای محلی میتواند از 5 دلار شروع شود، در حالی که رستورانهای لوکس ممکن است بیش از 50 دلار هزینه داشته باشند.
حمل و نقل عمومی در استانبول نسبتاً مقرون به صرفه است. یک سفر با اتوبوس یا مترو میتواند حدود 0.5 تا 1.5 دلار هزینه داشته باشد.
استانبول میتواند هم برای بودجههای کم و هم برای بودجههای بالا مناسب باشد. جاذبههای گردشگری متنوعی وجود دارد که برخی رایگان هستند، در حالی که برای برخی دیگر مانند کاخ توپکاپی یا مسجد آبی، هزینه ورودیه از چند دلار تا حدود 20 دلار متغیر است.
نظرات کاربران