کاوش در بهترین بازارهای استانبول؛ ۱۵ مکانی که نباید از دست دهید!
فهرست مطالب
- 1. بازار بزرگ؛ بازاری با شهرت جهانی در صدر هر فهرست
- 2. بازار گالاتا؛ خریدی عالی در بازارهای استانبول
- 3. بازار زنان (Kadınlar Pazarı)؛ مواد غذایی تازه و شکم گردی
- 4. بازار ادویه مصر؛ طعم غذاهای ترکی در بازارهای استانبول
- 5. بازار کادسی استقلال؛ خریدی مدرن و برند را تجربه کنید
- 6. علی محدین حاجی بکیر؛ شیرین ترین بازارهای استانبول
- 7. بازار کادیکوی؛ بازاری برای خرید مواد غذایی محلی
- 8. بازار بالات؛ خرید کالاهای قدیمی و عتیقه
- 9. بازار نیشانتاشی؛ از لوکس ترین بازارهای استانبول
- 10. پارک ایستینیه؛ از بزرگترین بازارهای استانبول
- 11. بازار آراستا ؛ از قدیمی ترین بازارهای استانبول
- 12. بازار اولوس؛ از بهترین بازارهای استانبول
- 13. بازار اینبولو؛ بهترین بازار روز استانبول
- 14. بازار تارلاباشی: نبض خرید در قلب استانبول
- 15. بازار کنهفروشی فریکوی: کاوش در گذشتههای دور
- حرف آخر
- سوالات متداول
استانبول، این شهر باستانی و پر جنبوجوش، نه تنها به خاطر تاریخ غنی و معماری چشمنوازش شناخته شده است، بلکه بازارهای آن نیز دنیایی از رنگ، عطر و طعم را به بازدیدکنندگان ارائه میدهند. از بازار بزرگ با قدمتی چند صد ساله گرفته تا بازارهای محلی پر زرق و برق، هر کدام داستانی دارند که روایت میکنند. این بازارها نه تنها مکانی برای خرید هستند، بلکه فرصتهایی برای غرق شدن در فرهنگ و سنتهای ترکیه ارائه میدهند. با ما همراه باشید تا به گشتوگذاری در دل بازارهای استانبول بپردازیم، جایی که هر گوشهای قصهای نهفته و هر راهرویی به یک ماجراجویی منحصر به فرد دعوت میکند.
بلیط هواپیما تهران استانبول با سه کلیک خوبه!
1. بازار بزرگ؛ بازاری با شهرت جهانی در صدر هر فهرست
یکی از محبوبترین مقاصد گردشگری استانبول، بازار بزرگ است که از اواسط قرن پانزدهم باز بوده و هنوز هم همچنان پابرجاست. اگر در سفرتان به این بازار سر زدید، نصف روز را برای آن برنامهریزی کنید.
بازار بزرگ از بهترین بازارهای استانبول، که شامل حدود 4000 مغازه است، دارای بزرگترین مجموعه از صنایع دستی و سنتی ترکیه، خاورمیانه و حتی آسیای مرکزی است. در پرپیچوخمهای بازار گم شوید و صنعتگران ترک را از نزدیک ببینید که در حال شکوفایی هنر اصیل خود هستند. از طرفی در بخشهای اصلی بازار نیز مغازههای فراوانی وجود دارند که اقلام توریستی ارزان قیمتی را ارائه میدهند. اقلامی مانند شالهای ابریشمی دست ساز، پارچههای گلدوزی شده ازبکی و اشیاء فلزی با کتیبههای استادانه همه در اینجا موجود هستند. اینجا یک مکان فوق العاده برای درک شخصیت و فرهنگ استانبول است که از گشتن و دیدن آن سیر نمیشوید.
تور استانبول ترکیه از سه کلیک را به راحتی و ارزان رزرو کنید!
2. بازار گالاتا؛ خریدی عالی در بازارهای استانبول
گالاتا منطقه خرید ایده آل برای افرادی است که به دنبال هدایای خاص و اصلی هستند. چیزهای زیادی از طراحان محلی در اینجا پیدا میکنید، از جمله جواهرات و صنایع دستی دست ساز، اقلام قدیمی و لباس. نکته قابل توجه و البته دوست داشتنی بازار گالاتا به عنوان یکی از بازارهای استانبول، خیابان سنگفرش شده آن با مجموعهای از بوتیکهای کوچک و فروشگاههای متنوع است که کالاهایی با سبک سنتی ترکی میفروشند.
به دلیل وجود کافههای مستقل و فروشگاههای صنایع دستی، اینجا منطقهای فوقالعاده برای استراحت و نوشیدن قهوه و کیک است. اضافه کنیم که گردشگران اغلب از Sedar-I Ekrem Caddesi، کوچه کوچکی پر از فروشگاههای منحصربهفرد و باحال، شروع میکنند.
مراکز خرید استانبول؛ در استانبول چه بخریم و از کجا بخریم؟
3. بازار زنان (Kadınlar Pazarı)؛ مواد غذایی تازه و شکم گردی
این بازار که اغلب به عنوان بازار زنان شناخته میشود، در منطقه فاتح استانبول قرار گرفته است. اگر اهل شکمگردی آن هم در سفرتان به استانبول هستید، با یک تیر دو نشان بزنید و برای خرید و غذاخوردن این بازار را انتخاب کنید. زیرا در آن قصابیها، باربیکیوها و غرفههای خوراکیهای تازه وجود دارد. از آنجایی که این منطقه و این بازار همیشه شلوغ است، بنابراین انتظار مواد غذایی تازه را هم باید داشته باشید.
تپههای عظیم سبزیجات در بازارها، گوشتهای تازه در ویترین قصابیها، انواع پنیرهای محلی، میوهها، ترشیجات، میوههای خشک، آجیل، زیتون و خلاصه هر مواد غذایی که دلتان بخواهد را در این بازار پیدا خواهید کرد. البته شاید برایتان جالب باشد که به خاطر اینکه فروشندگان این بازار، زنان اهل جنوب شرقی ترکیه آن را به بازار زنان نسبت دادهاند.
راستی اگر برای خرید مواد غذایی به این مکان از بازارهای استانبول میروید، طوری برنامهریزی کنید که حتما ناهار را در همین حوالی نوش جان کنید، البته به صرف کباب ترکی!
مرکز خرید استانبول مال، بهشت عاشقان خرید در کشور ترکیه
4. بازار ادویه مصر؛ طعم غذاهای ترکی در بازارهای استانبول
بازار ادویه مصر، که نزدیک به اسکله فری امینونو است، در قرن هفدهم با پول مالیات جمع آوری شده در مصر در دوران عثمانی ساخته شد. اگر به غذا خوردن و غذا پختن علاقه زیادی دارید یا اصلا میخواهید طعم غذاهای ترکی را با خودتان به خانه ببرید، این بازار مختص شماست.
بیش از 80 فروشگاه در این بازار به فروش انواع ادویه، میوههای خشک، آجیل، غذاهای ترکی، دمنوش گل و گیاه خشک و شیرینیهای مرسوم میپردازند. گردشگران علاوه بر ادویه جاتی مانند سماق و فلفل حلب که برای آشپزی ترکی ضروری هستند، میتوانند ملاس انار مرغوب بخرند و انواع عسلهای ترکی را امتحان کنند.
فقط توصیه میشود صبحها از این بازار به عنوان یکی از بهترین بازارهای استانبول بازدید کنید زیرا در ساعات ظهر تا اواخر عصر میتواند شلوغ باشد.
بخوانید: جاهای دیدنی استانبول؛ مثل محلى ها همه جا را بشناسید
5. بازار کادسی استقلال؛ خریدی مدرن و برند را تجربه کنید
بازار کادسی استقلال یکی از جذابترین و پرطرفدارترین بازارهای استانبول برای کسانی است که به دنبال یک خرید مفرح و در عین حال جدید و امروزی هستند. این خیابان تجاری شلوغ از میدان تقسیم تا منطقه بی اوغلو امتداد دارد و بهترین مکان برای پیادهروی و گشتن در بین مغازهها و بوتیکهای دیدنی است. در کنار ترافیک مردم در این منطقه رستورانهای فست فود و فروشگاههای مارکهای خارجی به طور فزایندهای وجود دارند که در واقع همین باعث محبوبیت کادسی است.
گذرگاههای طاقدار در داخل سازههای نئوکلاسیک که در برخی از مناطق اطراف این بازار قرار دارند، یکی از این ویژگیهای ساختاری این بازار به شمار میآید. شناخته شدهترین آنها چیچک پاساژ (گذرگاه گل) است که در آن فروشگاههای کوچک لامپ، شال و سفالهای رنگارنگ ارائه میدهند.
نکته جذاب و دوست داشتنی کادسی استقلال این است که شما غرق معماری اواخر قرن نوزدهمی این منطقه، رستورانها و کافههای جذاب و از همه جالبتر تراموای آن خواهید شد.این تراموا قدیمی از میدان تونل که در خیابان استقلال قرار دارد، از خیابان به سمت میدان تقسیم حرکت میکند. اگر خسته شدید و خواستید همه این منطقه را بگردید، حتما به سراغ تراموا بروید.
برج دختر استانبول؛ از افسانه مار تا عشق جاودانه لئاندروس!
6. علی محدین حاجی بکیر؛ شیرین ترین بازارهای استانبول
همه ما با شیرینیهای جذاب و دلچسب ترکی آشنایی داریم که مطمئنا یکی از سوغاتیهای خوشمزه سفر شما به استانبول خواهند بود. اما ما در این بخش برای خرید این شیرینیها قصد نداریم تا یک بازار را به شما معرفی کنیم، بلکه مکانی عالی را عنوان خواهیم کرد تا لذت شیرینی واقعی را بچشید. این شیرینی فروشی، که از سال 1777 باز شده، علی محدین حاجی بکر نام دارد.
شیرینیهای زیادی با طعمهای سنتی ترکی رز، انار و پسته در این فروشگاه معروف یافت میشود. از طرف دیگر، میتوانید چیزی کمی خاصتر انتخاب کنید، مانند شیرینی ترکی با روکش شکلاتی یا میخک. علاوه بر این، حلوای پر پسته (شیرینی تاهینی) و بادام قندی نیز موجود است. اینها هدایایی ایده آل برای دوستان و عزیزانتان هستند و هنگام صرف چای بعد از ظهر شما را لبخند میزنند.
چه کارهایی را در محله سلطان احمد استانبول باید انجام داد؟
7. بازار کادیکوی؛ بازاری برای خرید مواد غذایی محلی
یکی از بهترین مکانها برای خرید کالاهای تازه محلی، بازار کادیکوی یکی از بازارهای استانبول است که از دوشنبه تا جمعه هم همواره باز خواهد بود. منطقهای تجاری شلوغ با غرفههای فراوان مملو از غذاهای دریایی تازه، گیاهان، سبزیجات، میوهها و فروشگاههای متخصص در کالاهایی که میتوانید بسته بندی کنید تا به خانه ببرید. اینجا برای دیدن زندگی محلی استانبول بهترین مکان خواهد بود.
ترشی محلی، مربا، عسل، ادویه جات ترشی جات، میوههای خشک و شیرینیهای سنتی ترکیه در اینجا موجود است. علاوه بر آن، انواع برسهای معمولی حمام ترکی و اسفنجهای لایه بردار، فروشگاههای صابون و اقلام مراقبت از پوست تولید شده از روغن زیتون، روغنهای گیاهی و پمادها را نیز میفروشند.
این بازار نزدیک به ترمینال کشتی کادیکوی در سمت آسیایی استانبول است. اگرچه میتوانید از مترو استفاده کنید، اما استفاده از کشتی سادهترین راه برای رسیدن به اینجا است.
جاهای دیدنی استانبول در شب، یک شب گردی دلچسب!
8. بازار بالات؛ خرید کالاهای قدیمی و عتیقه
به لطف ساختمانهای رنگارنگ آن، کوچههای پرپیچ و خم تپههای بالات اخیراً به عنوان مقاصد گردشگری محبوب شناخته میشود. محلیهای جوان در تعطیلات آخر هفته به کوچهها میروند تا گردش کنند، در کنار نمادینترین خانههای ترکیه در ترکیه عکس بگیرند و در چای و قهوهخانههای محلی بنشینند. پس بد نیست شما هم این تجربه را به خاطرات سفرتان اضافه کنید.
با این حال، اگر فقط به فکر خرید هستید، بالات همان چیزی است که به آن نیاز دارید. آیا به وسایل قدیمی و خاص علاقه دارید؟ بالات را میتون یکی از بهترین بازارهای استانبول برای چنین خریدهایی دانست. این منطقه در کنار فروشگاههای پوشاک قدیمی و لوازم جانبی، بهخاطر مبلمان عتیقه و بوتیکهای دکور خانهاش شهرت زیادی دارد. همچنین اگر نیاز به استراحت از خرید دارید، در همه جا کافه وجود دارد.
9. بازار نیشانتاشی؛ از لوکس ترین بازارهای استانبول
نیشانتاسی، واقع در شمال میدان تقسیم، مکانی است که اگر به دنبال خریدهای شیک در استانبول هستید، باید به آن بروید. برند کالاهای لوکس خارجی مانند باربری و هرمس و همچنین مارکهای برتر ترکیه مانند فروشگاه Vakko را میتوانید در اینجا پیدا کنید. خرید کردن از قدم زدن در Abdi Ipekçi Caddesi، خیابان لوکس مخصوص خرید که پارک ماچکا و خیابان Vali Kona را به هم متصل میکند، آغاز میشود. در خیابان بعدی، برندهای گرانتری مانند زارا و مانگو را خواهید دید.
10. پارک ایستینیه؛ از بزرگترین بازارهای استانبول
یکی از بزرگترین مراکز خرید استانبول، ایستینیه پارک دارای 290 فروشگاه و یک فضای خرده فروشی به مساحت 85250 متر مربع است. برندهای معتبر جهانی متعددی از جمله Cartier، Gucci، Fendi، Dior، Louis Vuitton و Chanel در آن دارای شعبههای متعددی هستند.
این مجتمع تجاری به عنوان یکی از بهترین بازارهای استانبول دارای یک فضای باز چهار سطح با گنبد، در داخل است. در کل، معماری بینظیر این مکان، محیطی دلنشین را برای اقامت طولانی مدت آن را لذت بخش میکند. بخش بازار این مرکز خرید، منطقه دیگری است که به آداب معماری ترکیه پایبند و به دلایل زیبایی شناسی بسیار ارزشمند است.
یک سینمای IMAX و تعداد زیادی رستوران مناسب برای خانواده در این مرکز خرید وجود دارد. علاقهمندان به خرید که به دنبال تجربهای خاص هستند، می توانند نمایش فواره متحرک را تماشا کنند، اجرای ترکیبی از موسیقی و نور. در کل هم فال است هم تماشا.
11. بازار آراستا ؛ از قدیمی ترین بازارهای استانبول
بازار آراستا، بازاری سازمانیافته و آرام، در پشت مسجد آبی استانبول واقع شده است، جایی که یکی از شاخصترین نمادهای این شهر تاریخی به شمار میرود. در این بازار خیابانی، مغازههای کوچکی را خواهید یافت که اقلام سنتی ترکیه از جمله فرشهای اصیل، پارچههای دستباف و ظروف شیشهای را عرضه میکنند.
در این مکان میتوانید حولههای حمام با طرحهای چشمنواز، فانوسهای ترکی پیچیده و ظروف سفالی دستساز زیبا یا کاشیهایی زینتی را برای به خانه بردن انتخاب کنید. همچنین، میتوانید مجموعههایی از ادویههای خاص، جواهرات و چایها را تهیه کنید. بازار آراستا مکانی استثنایی برای خرید سوغاتیهای ترکیهای بدون شلوغی و آشفتگی بازار بزرگ است، اگرچه هنوز هم باید برای قیمتها چانه بزنید.
بازدید از بازار آراستا از بهترین بازارهای استانبول تنها به خرید ختم نمیشود. زیر این بازار، موزه موزاییک کاخ بزرگ را کشف کنید و از تماشای موزاییکهای دوران بیزانس که به قرن ششم میلادی بازمیگردند و زمانی کفهای کاخ بزرگ قسطنطنیه را آراسته بودند، شگفتزده شوید. در این موزه، صحنههای اسطورهای و تصاویر شکار، فقط بخشی از شاهکارهایی هستند که به نمایش درآمدهاند.
12. بازار اولوس؛ از بهترین بازارهای استانبول
بازار اولوس پازاری، که به عنوان “بازار اجتماع” شناخته میشود، یکی از برترین بازارهای استانبول است که هر پنجشنبه در محلهی مدرن اورتاکوی برپا میشود. این بازار روزانه میزبان نزدیک به ۱۰۰۰ فروشنده است و شما میتوانید از میان مجموعهای از برندهای شناخته شده مانند گپ و رالف لورن، گزینههایی بیابید، که شامل هم نمونههای اصل و هم تقلبی میشود. تشخیص اجناس تقلبی بر عهده خودتان است، اما دانستن این نکته که چنین کالاهایی در سراسر ترکیه فراوان هستند میتواند کمککننده باشد.
علاوه بر این، بازار اولوس پازاری مکانی استثنایی برای خرید پارچههای باکیفیت، چرم و پالتوها است. اغلب این اقلام از نوع اضافههای تولیدی هستند که به دلیل داشتن نواقص جزئی، با قیمتهای باورنکردنی به فروش میرسند. این بازار، فرصتی عالی برای یافتن معاملاتی بینظیر است.
بخوانید: آب انبار باسیلیکا؛ میراث بیزانسی ها در استانبول
13. بازار اینبولو؛ بهترین بازار روز استانبول
بازار اینبولو پازاری یکی دیگر از بازارهای استانبول، که در منطقه کاسیمپاشا و در قسمت اروپایی شهر قرار گرفته، به شما فرصتی میدهد تا تجربهای بینظیر از بازار روز یکشنبه را کسب کنید. در این بازار میتوانید گنجینههای آشپزی ترکیه، به ویژه از مناطق ساحلی دریای سیاه، را کشف کنید.
این بازار مورد علاقه ساکنان محلی و سرآشپزهای رستورانها است و شما به محض قدم گذاشتن در میان راهروهای پرجنب و جوش آن، دلیل این محبوبیت را درک خواهید کرد. امکان چشیدن نمونههای غذا قبل از خرید وجود دارد، همانطور که محلیها انجام میدهند.
این مکان ایدهآل برای تهیه یک ناهار پیکنیک است؛ از نانهای طعمدار گرفته تا میوهها و سبزیجات تازه و خشک مانند انجیر، لوبیا و قارچ، یوغورتهای سوزمه، پنیرهای بز دستساز و عسل و مرباهای محلی، همه و همه از دهکدههای کوچک کنار دریای سیاه عرضه میشوند.
بخوانید: مسجد فاتح استانبول؛ مسجدی با معماری بیزانسی!
14. بازار تارلاباشی: نبض خرید در قلب استانبول
هر یکشنبه، در نزدیکی میدان تکسیم، قلب زنده استانبول، بازار تارلاباشی با عرضهی محصولات فصلی در قیمتهای استثنایی، منتظر شماست. این بازار، فرصتی منحصر به فرد برای تجربهی خریدی اصیل و ترکی است، جایی که میتوانید در کنار ساکنان شهر به دنبال آووکادوهای دلچسب، گردو، فندق، خرمالو، انجیرهای شیرین و گوجهفرنگیهای آبدار باشید.
فراتر از تهیه محصولات تازه، بازار تارلاباشی از بهترین بازارهای استانبول، انواع دیگر کالاها از اقلام خانگی گرفته تا لباس را عرضه میکند. خرید در این بازار نه تنها به شما حس خرید هفتگی محلیها را میدهد، بلکه فرصتی برای گرفتن عکسهای دیدنی و لذت بردن از تماشای رفت و آمد مردم در این محیط پرجنب و جوش را فراهم میآورد. این تجربهی خرید، ترکیبی جذاب از فرهنگ، طعم و محبت است که در هر گوشهای از بازار به چشم میخورد.
بخوانید: در میدان تکسیم استانبول چه کارهایی انجام بدهیم؟
15. بازار کنهفروشی فریکوی: کاوش در گذشتههای دور
در قلب منطقه اُسمانبی نزدیک تکسیم، بازار کنهفروشی فریکوی از بازارهای استانبول هر یکشنبه، جان میگیرد و دعوتنامهای است برای کاوش در دنیایی از آثار عتیقه و خاطرهانگیز. این بازار، با بیش از ۲۰۰ غرفه پوشیده، میزبانی میکند برای مجموعهای متنوع از کتابهای کلاسیک، جواهرات دستساز، سوغاتهای وینتیج، رکوردهای قدیمی، عکسهای رنگباخته، تجهیزات عکاسی دورهگرد، و لوازم خانگی سنتی.
در کنار این گنجینههای کمیاب، طعمهای لذیذ ترکی نیز به نمایش درمیآید. قبل از ترک بازار، فرصت نوشیدن یک گزلمه داغ را از دست ندهید، خمیری پر شده با انتخابهایی از پنیر، سیبزمینی، سبزیجات، و گوشت برای طعمهای شور، یا فندق و مربای خانگی برای نوع شیرین. این غذای دلنشین را با یک فنجان چای ترکی سنتی یا آب انار تازه میل کنید تا لذت بردن از فضای بازار کامل شود. بازار فریکوی مکانی است برای لذت بردن از خرید، تماشای رفت و آمد مردم، و تجربهای به یادماندنی از استانبول.
بهترین هتل های استانبول را با سه کلیک رزرو کنید.
حرف آخر
بازارهای استانبول همانند دیگر مکانهای دیدنی این شهر جذاب و عالی هستند. در برخی از آنها میتوانید همانند یک محلی از خرید مواد غذایی تازه لذت ببرید و در برخی دیگر عتیقه و وسایل قدیمی بخرید. هر کدام از این بازارهای حال و هوای صمیمی دارند که گشت و گذار را برای شما لذت بخش میکنند و خاطرات شیرینی از سفر به استانبول را برای شما ایجاد خواهند کرد. دیگر تصمیم با شماست که کدامیک را انتخاب کنید!
سوالات متداول
بازار بزرگ استانبول در منطقه فاتح، در قلب تاریخی شهر استانبول واقع شده است.
بهترین زمان برای بازدید از بازارهای استانبول صبحها است، زمانی که بازارها کمتر شلوغ هستند و خرید راحتتری خواهید داشت.
در بازارهای استانبول میتوان انواع مختلفی از کالاها را خریداری کرد، از جمله فرشهای دستباف، جواهرات سنتی، ادویهجات، سوغات و پوشاک.
بازار ادویه، که به مصری بازاری نیز معروف است، در نزدیکی گالاتا پل در منطقه امینونو واقع شده است.
بله، چانه زدن بخشی از فرهنگ خرید در بازارهای استانبول است و اغلب فروشندگان انتظار دارند که خریداران برای کسب بهترین قیمت چانه بزنند.
نظرات کاربران