مساجد لاهور

معرفی 7 تا از مساجد لاهور؛ سفری تاریخی و شگفت‌انگیز

لاهور شهری جذاب و دیدنی در قلب پاکستان است که علاوه‌بر اماکن تفریحی، رستوران‌های بی‌نظیر و طبیعت خاص خود، مساجدی زیبا نیز برای بازدید دارد. بهترین مساجد لاهور در واقع اماکنی مذهبی و مقدس با حس و حالی بی‌نظیر و میراثی غنی از دوران گذشته است که ارزش بازدید را دارد. بازدید از لاهور بدون دیدن این مساجد که به‌واسطه نمای ظاهری، پیشینه تاریخی و هم‌چنین معماری چشمگیر خود معروف است، بازدید کاملی نخواهد بود. بنابراین اگر برای سفر به لاهور برنامه‌ریزی می‌کنید، در ادامه با ما همراه باشید؛ در این بخش از سه کلیک قصد داریم شما را با 7 تا از مساجد لاهور آشنا کنیم. 

رزرو بلیط هواپیما لاهور به راحتی !

مسجد پادشاهی؛ از بهترین مساجد لاهور

مساجد لاهور

نام این مسجد واقعا برازنده آن است؛ مسجد پادشاهی مانند پادشاه همه مساجد لاهور است که بیش از سه قرن به عنوان بزرگ‌ترین مسجد جهان در نظر گرفته می‌شد. قدمت ساخت این مسجد به سال 1673 بر می‌گردد؛ مسجد پادشاهی در 70 سال اول پس از ساخت به عنوان مسجدی که از فاصله حدود ده مایلی هم قابل مشاهده بود، شناخته می‌شد.

اگر به لاهور پاکستان رفتید بازدید از مسجد تاریخی پادشاهی که معماری آن به سبک دوران مغول طراحی و اجرا شده است و با سنگ‌های قرمز و نیز مرمر تزئین شده است را از دست ندهید. این مسجد، واقع در غرب قلعه لاهور، شباهت معماری بسیاری به مسجد جامع ساخته شده در دهلی دارد. جالب است بدانید که این مسجد که ظرفیت پذیرش 95000 نمازگزار را دارد، دلیل اصلی تغییر بستر رودخانه راوی به شمار می‌رود. 

بلیط هواپیما چارتر برای هر مقصدی را تنها با سه کلیک رزرو کنید.

مسجد وزیرخان؛ یکی از بهترین مسجدهای لاهور

لاهور به پاریس شرق معروف است و مساجد چشمگیر آن زیبایی شهر را دو برابر کرده است. مسجد وزیر خان از دیگر مساجد لاهور و شاهکاری است که با فضای داخلی درخشان و نمای آجری و حکاکی‌شده و کاشی‌کاری لعابدار، هنرمندانه ساخته شده است. مسجد وزیرخان در ضلع جنوبی گذرگاه شاهی که مسیر سنتی خاندان سلطنتی مغول به قلعه لاهور بود، واقع شده است. گفتنی است شاه جهان برای خلق این مسجد زیبا که مانند یک اثر هنری است، هفت سال وقت گذاشت. 

خرید تور ارزان به راحتی !

مسجد جامع بزرگ

مسجد جامع بزرگ

نیارعلی دادا مسجد جامع بزرگ، بزرگ‌ترین مسجد کشور پاکستان، را طراحی کرد. این مسجد ظرفیت پذیرش 25000 نمازگزار در داخل و حدود 70000 نمازگزار در حیاط را دارد. وقتی برای بازدید به مسجد جامع می‌روید، دوربین خود را جا نگذارید؛ مسجد جامع بزرگ، از بهترین مساجد لاهور، با گنبدی بزرگ و باشکوه و 20 گنبد کوچک‌تر و چهار مناره که هر کدام 165 فوت ارتفاع دارند، طراحی بی‌نظیری دارد. فضای باز مسجد جامع لاهور با 4 میلیون کاشی مولتانی ساخته و فضای داخلی با کف مرمر، لوسترهای باشکوه و فرش‌های ظریف وارداتی از ترکیه تزئین شده است. مسجد دارای طبقات مختلف است؛ یک طبقه به زنان و بقیه طبقات به مدارس مذهبی و یک گالری هنر اسلامی اختصاص داده شده است. 

مسجد ماوی

مسجد ماوی، واقع در باغ سوخ چاین لاهور، شباهت بسیاری با مسجد آبی استانبول دارد. بنای این مورد از زیباترین مسجدهای لاهور، توسط معماران و طراحان ترک در سال 2012 ساخته شده و با کاشی‌های آبی در بخش داخلی مسجد، سقف‌های منقش و لوسترهای جذاب به مسجدی باشکوه و دیدنی تبدیل شده است. مناره‌های زیبای مسجد ماوی و نیز گنبد بزرگ رنگی آن، به شکوه مسجد می‌افزاید. 

مسجد دای آنگا؛ از بهترین مساجد لاهور

دای آنگا که پرستار امپراتور مغول، شاه جهان، بود، مسجدی ساخت که در دوران مغول کاربرد بسیاری داشته است. مسجد دای آنگا، واقع در جنوب شرقی ایستگاه راه آهن لاهور و در نزدیکی قلعه لاهور، با دیوارهایی از ماسه‌سنگ و صفحات چوبی با سه گنبد برجسته، ستون‌های خیره‌کننده و کف‌های مرمری خودنمایی می‌کند. این مسجد نمونه بارزی از طراحی و ساخت بنا در دوره مغول است. 

مسجد جامع هاجوریا؛ از مسجدهای لاهور

مساجد لاهور

سفر به لاهور پاکستان و بازدید از اماکن دیدنی آن، بدون دیدن مسجد جامع هاجوریا، سفری کامل نخواهد بود؛ مسجد جامع هاجوریا لاهور در قرن نوزدهم بازسازی شد و گسترش پیدا کرد. جالب است بدانید در طول این بازسازی، با استفاده از فنون و تکنیک‌های بهبود کار همراه با ایجاد طرح‌های جذاب استفاده کردند و ظاهر مسجد دیدنی‌تر از گذشته شد. این مسجد با حیاط بزرگ خود که با سنگ مرمر سفید تراشیده‌شده ساخته شده مکانی مقدس و زیبا در لاهور محسوب می‌شود. موقعیت جغرافیایی مسجد جامع هاجوریا نیز بسیار مناسب است؛ این مسجد که داخل مجموعه دیتا دربار در نزدیکی حرم هجوری که بسیار پررفت‌وآمد است قرار دارد، از موقعیت خوبی برای بازدید بیشتر توسط مردم و گردشگران برخوردار است. 

مسجد بیگم شاهی؛ یکی از جذاب‌ترین مسجدهای لاهور

مسجد بیگم شاهی یا مسجد مریم زمانی بیگم بین سال های 1611 تا 1614 توسط جهانگیر امپراتور مغول و به افتخار مادرش ساخته شد. ساختار این مسجد در واقع مجموعه‌ای دیدنی از گنبدهای کم‌ارتفاع است که با نقاشی‌های دیواری، تزئین شده است و سبک خاص معماری دوران مغول را به یاد می‌آورد. خوب است بدانید طول نمازخانه مسجد 130.5 فوت و عرض آن 34 فوت است. تالار مسجد به 5 بخش تقسیم شده است و بالای آن سه طاق قرار گرفته و بزرگ‌ترین طاق بر فراز بخش مرکزی قرار دارد. بخشی از نمای مسجد توسط مغازه‌هایی که به‌شکلی غیرقانونی در محدوده این مسجد ساخته شده است، مسدود شده و قابل بازدید نیست. در ژوئیه 2016، مسئولین مربوطه اعلام کردند که مغازه‌هایی که غیرقانونی ساخته شده و بخشی از فضای مرتبط با مسجد را اشغال کرده است، به‌زودی حذف خواهد شد و مسجد بیگم شاهی حفاظت و بازسازی می‌شود.

رزرو هتل پنج ستاره به راحتی !

کلام آخر سه کلیک درباره مساجد لاهور

در این مقاله از مجله سه کلیک به 7 تا از زیباترین مساجد لاهور پرداختیم و امیدواریم مفید بوده باشد. زمان اقامت در لاهور با بازدید از این مساجد زیبا علاوه‌بر آشنایی با رسوم مذهبی و دیدن مراسم و فضای معنوی این ابنیه تماشایی و مقدس، تاریخ را هم مرور کنید و با سبک معماری دوران مختلف تاریخی، از جمله عصر مغول، بیشتر آشنا شوید.

نظر شما چیست؟ دوست دارید مسجدهای لاهور را از نزدیک ببینید؟ برای ما بنویسید. 

نظرات کاربران